Že več kot 160 let se kakor valovi reke Mure skozi Gornjo Radgono, v Radgonskih goricah pretakajo majhne skrivnosti in veliko znanje. Kako spretno razvajati vinsko trto, da se razbohoti v vsej svoji plemenitosti. Kako čas preživeti ob ljubkovanju grozdja. Kako vzljubiti vino, njegovo žlahtnost in opojnost. Kako mu vdahniti iskrivost, vir neštetih mehurčkov, ki nikoli ne presahne.
Vino nosi v sebi veliko zgodb. Prvo mu je prišepnil tisti nekdo, ki mu je namenil prostor pod soncem. Med rastjo so mu svoje zaupali domačini in popotniki, ki so se ustavili ob vinogradu, da bi se naužili njegove lepote. Leto za letom knjigo zgodb polnijo obiralci. Pripovedujejo mu vinarji, enologi, kletarji…Besedo ali dve mu zagotovo namenijo še prodajalci.Vino nosi v sebi lepe zgodbe. Zgodbe ljudi, ki z njim živijo, ga negujejo in cenijo. Ko boste prihodnjič v krogu najdražjih nazdravljali veselemu dogodku, dvignite čašo in mu prišepnite svojo.Bodite del te čudovite zgodbe.
Pridelana je po tradicionalni ali klasični metodi z vrenjem v steklenicah, po kateri so pripravljeni tudi pravi šampanjci. Prvotni fermentaciji vina sledi ustekleničenje ob dodatku kvasovk, ki inducirajo sekundarno fermentacijo, s katero se formirajo za peneče vino tako nepogrešljivi mehurčki.
Zlata radgonska penina odleži na kvasovkah najmanj 24 mesecev, moč pa je najti tudi Zlate penine posebnih letnikov, ki so na kvasovkah zorele več, celo 10 let! Obenem Zlato radgonsko penino lahko označimo kot blanc de blancs, kar pomeni, da je pridelana iz čistega chardonnaya.