Logo izletniška kmetija Na koncu vasi

jedilnik: Bus2

Česnova juha / Goveja juha / Ocvrt perutninski zrezek / Zrezki s suhimi slivami / Zelenjavna prikuha / Zapečen krompir / Rižev narastek / Radič / Zelena solata / Jabolčni zavitek

Menu, kjer so izbrane bolj klasične jedi, vendar dajejo bogate in posebne okuse, ki se pričnejo že s česnovo juho... oglej si jedilnik


Izlet: turistične destinacije, izleti v Pomurju

Pozdravljeni!

Na teh straneh lahko ogledate in izberete med nekaj že pripravljenimi izleti za ogled znamenitosti v Pomurju, oz. Prlekiji in Prekmurju. Pri vsakem izletu so navedene znamenitosti, ki si jih na izletu ogledate, o vsaki znamenitosti pa si lahko tudi nekaj preberete. Izbran izlet pa si lahko še dodatno prilagodite in spremenite !Seveda pa lahko svoj izlet kreirate popolnoma sami, tako, da dodajate izletniške točke na svoj seznam na strani [znamenitosti]!

Navodilo:
Izberite enega izmed pripravljenih izletov spodaj, nato kliknete [dodaj vse točke v MOJ izlet] - sedaj vas preusmerimo na stran [znamenitosti], kjer vas ta izbor že čaka, po želji ga lahko spreminjate - dodajate ali brišete posamezno točko! Svoj izlet si lahko kadarkoli ogledate z gumbom [oglej si izlet] ali pa si ga pošljete na svoj e-naslov!
Mi lahko za vas:  

  • pripravimo izvrstne jedi Prlekije ali Prekmurja
  • pripravimo degustacijo vin te pokrajine
  • tak izlet tudi vodimo / kvalificiran vodič po tej pokrajini


izleti po Prlekiji in Pomurju

Murska Sobota

Izlet pričnemo v Paviljonu Expano, kjer je povzeto vsebina pomurske regije in od koder po kratki predstavitvi nadaljujemo pot v Mursko Soboto. Ta je največje mesto Pomurske regije, kot tako ponuja tudi množico turističnih znamenitosti. Če jih naštejemo nekaj so to ogledi katoliške cerkve Sv. Nikolaja oz. ogled evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji.  Zanimiv je tudi zgodovinski pomen hotela Zvezda in Spomenika zmage, zgodovino te regije pa nadalje zajamemo z obiski Pomurskega muzeja ali Galerije nenazadnje tudi z obiskom Kina Park. Zanimiv je tudi ogled in zgodbe Romskega naselja Pušča, ki se nahaja na zahodu Murske Sobote, ki je nastalo pred več kot stoletjem, in je tudi eno najbolje urejenih v Sloveniji oz. celo Evropi. Če se podamo na vzhodni del pa si lahko ogledamo Dvorec Rakičan in spoznamo njegovo bogato zgodovino, ter obiščemo letališče Murska Sobota, kjer kraljujejo jadralna letala. Po dogovoru se podamo še proti izletniški kmetiji Na koncu vasi, ob tem prestopimo iz levega brega reke Mure, katero vam predstavimo med vožnjo, na desni prleški breg. Na kmetiji pa vam pripravimo jedi ki so značilne tako na levem kot na desnem bregu reke Mure.  

Ljutomer

Ogledali si bomo Ljutomer, osrčje Prlekije, ki se kot naselje omenja že leta 1242, leta 1265 pa je postal trg.  Podali se bomo skozi mestno jedro, ki ga sestavljajo trije trgi, ki ima vsak svojo znamenje. Si ogledali župnijsko cerkev svetega Janeza Krstnika ter Park 1. Slovenskega tabora, kjer se je pisala zgodovina slovenstva. Ta del lahko podkrepimo z ogledom muzeja v mestni knjižnici, kjer imajo detajlno predstavljeno taborsko gibanje na Slovenskem. Obiskali bomo lončarsko dejavnost Žuman, kjer ohranjajo 140 letno tradicijo, kjer si boste lahko ogledali predstavitev in tudi kak izdelek tudi kupili. Tukaj so nam izdelali tudi lončena svetila, ki krasijo in osvetljujejo prostore Izletniške kmetije Na koncu vasi, kamor se podamo na prleške dobrote. Opišemo vam zgodovino Cvenske žrebarne, kjer se je zgodovina konjereje te pokrajine tudi začela in nato obiščemo hipodrom v Ljutomeru, kjer nadaljujejo to tradicijo. Zapeljemo se po Jeruzalemski vinski cesti in obiščemo še Cerkev Žalostne Matere božje iz 17. st., nato pa se podamo na vinsko degustacijo v Enoteko Ljutomer. Izlet zaključimo še z obiskom čebelarskega muzeja Tigeli na Krapju, kjer lahko poskusite medico in izveste marsikaj o zgodovini čebelarstva te pokrajine.

Gornja Radgona

Ogledali si bomo Gornjo Radgono, ki se je kot predmestje nekoč na Murinem otoku zgrajene in obzidane Radgone, ki jo je ustanovil Otokar II. Pržemisl leta 1261, razvila tako rekoč iz ene točke, kar je posebnost, ki jo le redko kje srečamo. Kot trg je omenjena že leta 1265, kot mesto 1299, leta 1308 je pridobila avtonomijo. V Aleji velikih si ogledamo 9 v bron vlitih doprsnih kipov velikanov slovenske zgodovine, ki jo predstavimo in pot nadaljujemo po stopnicah na Radgonski grad, ki stoji na 265 metrov visokem griču z lepim razgledom na širšo okolico. V zapisih se prvič omenja v 12. stoletju. Takoj po sestopu iz Radgonskega gradu se ustavimo v Domu penine, Radgonske gorice. Tukaj nam predstavijo metodo pridelave znamenitih radgonskih penin, te tudi degustiramo, v lični prodajalni pa lahko tudi kupimo produkte Radgonskih goric. Na poti nazaj se ustavimo še v Lisjakovi strugi, ki je rokav reke Mure in izvemo več o tej mogočni reki, ki ločuje dve Radgoni na avstrijsko Bad Radkersburg in slovensko Gornjo Radgono. Po dogovoru se podamo še proti izletniški kmetiji Na koncu vasi, kjer vam pripravimo jedi ki so značilne tako na levem kot na desnem bregu reke Mure.

Lendava

Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko. Prebivalstvo je mešano (četrtina madžarske narodnosti), napisi, šolstvo in javne službe so dvojezični. Izlet v Lendavo je tako prežet s kulturo Madžarov. Ogledamo si Terme Lendava, nato sledi ogled Sinagoge Lendava, ki je priča močne židovske populacije ki je živela na tem prostoru. O tem priča tudi židovsko pokopališče v Dolgi vasi kjer so Judje pokopani od leta 1850 dalje. Sledi ogled gledališke in koncertne dvorane, organska arhitektura madžarskega arhitekta Imreja Makovcza. Nato se povzpnemo na Lendavski grad, kjer domuje tudi Galerija-Muzej Lendava s svojimi stalnimi zbirkami. Pot nadaljujemo v Lendavske gorice, kjer se povzpnemo na stolp Vinarium, ki ponuja pogled na štiri države, nato pa obiščemo kapelo svete Trojice, kjer počiva tudi mumija junaka Mihaela Hadika. Po želji si ogledamo še Vinsko klet Uj, ki je arhitekturna posebnost zgodovine te pokrajine. Ob koncu se podamo še proti izletniški kmetiji Na koncu vasi, ob tem prestopimo iz levega prekmurskega brega reke Mure, katero vam predstavimo med vožnjo, na desni prleški breg. Na kmetiji pa vam pripravimo jedi ki so značilne tako na levem kot na desnem bregu reke Mure.

Radenci

Malo je dežel, ki bi se lahko ponašale s tolikšnimi naravnimi vrelci kot področje Slovenskih goric in Obmurja. V dolini srednjega toka reke Ščavnice in Pesnice ter območja Radencev je največ naravnih vrelcev mineralne vode.  Ogledamo si lokacije vrelcev, opišemo njih zgodovino, obiščemo zdravilišče Radenci ter park s spomenikom Treh gracij. Po želji si ogledamo galerijo Logar in sodobno cerkev Sv. Cirila in Metoda. Mimo Golf igrišča Radenci se podamo proti Kapelskemu vrhu, kjer si ogledamo župnijsko cerkev sv. Marije Magdalene. Od cerkve se odpravimo v dolino z Atilovim gozdom in vzpetino, imenovano »Atilov grad«. Po legendi se je na Kapelskem vrhu, po vračanju z enega od bojnih pohodov, ustavil Atila in iz gradu v odmaknjeni dolini pregnal dotedanjega graščaka Kocjana. Z legendo bomo razburkali domišljivo in vzbudili zanimanje za starodavno zgodovino krajev skozi katere hodimo. Pot lahko zaključimo v živalskem vrtu Sikalu Zoo kjer se lahko sprehodite med množico tudi eksotičnih živalskih vrst.  Po dogovoru se podamo še proti izletniški kmetiji Na koncu vasi, ob tem vam med vožnjo predstavimo reko Mure, ki ločuje levi prekmurski in desni prleški del pokrajine. Na kmetiji pa vam pripravimo jedi ki so značilne tako na levem kot na desnem bregu reke Mure.

Bus1-Lendava-Prlekija

Priporočamo enodnevni izlet za skupino z avtobusom, ki ga začnete s prečudovitim razgledom na 4 države na razglednem stolpu Vinarium, nato si ogledate Hadikovo mumijo, čustva umirite med orhidejami, si ogledate znamenito cerkev v Odrancih, nato Kovaški muzej na Razkrižju in Čebelarski muzej na Krapju. Okrepčate se pri nas na izletniški kmetiji Na koncu vasi - domača prleška kuhinja, nato pa izlet zaključite z vinsko degustacijo v Enoteki Ljutomer.


Valentinovo in gregorjevo

Valentinovo in gregorjevo Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14... nadaljuj z branjem..

izlet in DOBROTE

za dobro voljo in okrepčanje, vabijo dobrote naše kmetije

pred, med ali po izletu - poskrbimo za vas!

naša ponudba

za skupine

katalog jedi   degustacije   vodenje izleta

Na koncu vasi

Suzana KOLBL

preizkusite dobrote Prlekije, ki jih dopolnimo z vrhunskimi domačimi vini in sokovi.
Popeljemo vas na ogled znamenitosti, ter priporočimo aktivnosti v prelepi Prlekiji oz. Pomurju.


041 / 340-589

SOMMELIER-LJUBITELJ in LICENCA za turistično vodnico Pomurja

sommelie in turistični vodnik
POUDARIMO
Spust po reki MURI

organizirano za skupine

Praznovanja

za vašo skupino, obletnice, poroke, obhajila, izleti,..

Vinska kraljica SLO

v letu 2015 - iz naše kmetije Na koncu vasi


Enoteka Ljutomer, Vinopolis   Tinekov brod   Hipodrom Ljutomer   Mesto Ljutomer - prleška prestolnica   Stolp Vinarium   Jeruzalem in vinska cesta   Terme Banovci   Zdravilišče Radenci   Hotel Bioterme in Glamping   Terme 3000 Moravske Toplice   Terme Lendava   Terme Ptuj   Čebelarski muzej Tigeli   Bukovniško jezero   Plečnikova cerkev Bogojina   Ocean Orchids - dežela orhidej   Babičev mlin   Otok ljubezni   Kapela Sv. Nikolaja - Rotunda   Tromejnik (SLO, AT, H)   Paradajz - LUŠT   Paviljon EXPANO   Doživljajski park Vulkanija   Galerija Murska Sobota   Cerkev Sv. Janeza Krstnika Ljutomer   Lončarstvo Žuman   Letališče Murska Sobota   Dvorec Rakičan   Rojstna hiša Miška Kranjca   Kmečki muzej v Pristavi   Kovaški muzej Razkrižje   G.Radgona - staro mestno jedro   Mrtvice reke Mure Veržej   Pustolovski park Bukovniško jezero   Cerkev sv. Trojice, Odranci   Gledališka in koncertna dvorana Lendava   Golf igrišče Livada Moravske toplice   Sotinski breg, najvišji vrh Pomurja   Galerija-Muzej Lendava   Spomenik zmage   Sinagoga Lendava   Lendavski grad   Lisjakova struga - G.Radgona   Mestni trgi Ljutomer   Evangeličanska cerkev, Murska Sobota   Hotel Zvezda   Župnijska cerkev sv. Marije Vnebovzete   Pomelaj   Lončarska Vas Filovci   Apiturizem   Grad Negova   Grad Gornja Radgona   Dom penine, Radgonske gorice   Židovsko pokopališče v Dolgi Vasi   Pomurski muzej Murska Sobota   Park 1. Slovenskega tabora   OE Muzej - Knjižnica Ljutomer   Razkriški kot   Ivanov izvir   Beltinški grad   Grad Velika Nedelja   Čevljarski muzej Turnišče   Časarov mlin   Turistična gozdna učna pot Fuks graba   Vinska klet Uj   Gostišče Taverna   Grad Ormož   Župnijska cerkev sv. Martina   Javni zavod Krajinski park Goričko   Cerkev Sv. Nikolaja Murska Sobota   Grad Matzenau Prosenjakovci   Slatinski vrelec Nuskova   Ancova galerija   Kovačeva domačija   Kapelski vrh    Župnijska cerkev sv. Marije Magdalene Kapela   Golf RADENCI   Župnijska cerkev sv. Cirila in Metoda   Galerija Logar   Radenski vrelci   Pot starega hrasta   Geološka pot Apače   Čemaževa pot   Slatinski dom - Naravni mineralni vrelci Radenci   Župnijska cerkev sv. Marijinega Vnebovzetja, Apače   Aleja velikih, Gornja Radgona   Pri preši - Atilova pot   Živalski Vrt Sikalu ZOO   Župnijska cerkev sv. Benedikta   Sveti Trije Kralji v Slovenskih Goricah   Park s spomenikom    Grad Grad na Goričkem   Atilova pot Radenci   Etnografska hiša v Domanjševcih   Muzej norosti Trate - grad Trate, Cmurek   Vrt spominov in tovarištva   Gajševsko jezero   Puhov Muzej   Terme Vivat   Župnijska cerkev sv. Janeza Nepomuka   Cerkev sv. Jakoba, Dobrovnik   Župnijska cerkev Marije Snežne Zg.Velka   Kolesarjenje po Prlekiji in Prekmurju   Park doživetij Križevci   Romsko naselje Pušča   Galerija Art Jurak   Cven - Stara žrebčarna   Cerkev-kapela Svete Trojice   Gledališče Park ali Kino Park   Meinlov grad   Dimnikarsko čevljarski muzej Razkrižje   Energijske točke Razkrižje   Prazgodovinska naselbina Gradišče