Daleč stran od množic in vsakdanjega hitenja. V zelenju in miru. V tesnem stiku z naravo in ljudmi, z njihovo kulturo, življenjsko modrostjo, navadami in kulinariko. V lonce gredo samo zdravi in sveži pridelki, iz katerih pripravljajo dobrote tradicionalne slovenske kuhinje. Podajte se na podeželje. Čakajo vas nepozabni vtisi.
-------
Aktivnosti: kolesarjenje po ravninah Prlekije in Prekmurja ali po gričih Jeruzalemske vinske ceste, obisk enega od 8 termalnih kopališč v okolici, raziskujte in si oglejte katero od 120 znamenitosti, ki smo jih zbrali za vas, uživajte v kulinariki in vinski ponudbi, in še in še...
- mini kuhinja in kopalnica
- pokrit nadstrešek za vaš avto
- kolesarnica z električnimi kolesi
- sef za ključe za samostojen dostop
- terasa z mizico in sedeži, ležalniki
- načrti in zemljevidi ter navodila za aktivnosti v okolici
- ...
-------
za vas: PRIPRAVLJENI NEDELJSKI MENU (2x juha, 2x glavna jed, 2x priloge, solata in poobedek)
naročite se za termin vsaj en dan prej - 041/340-589 - velja tudi za goste HIŠE DARIL.
- nedeljsko kosilo (2xjuha, 2xglavna jed in prilogi, solata in sladica)
- prleška tünka in domač narezek
- ajdov krapec
- kvasenica in postržjača
- ponudba naših vin in domačih naravnih sokov
- naša vina po vinogradniški ceni za domov
- priporočimo turistične znamenitosti Prlekije in Prekmurja
-------
za vas: PRLEŠKE SPECIALITETE (jedi lahko izberite tudi sami), DEGUSTACIJA PRLEŠKIH VIN in ORGANIZACIJA IZLETA (če želite ga tudi VODIMO)
prosimo, da se predhodno naročite za termin
pošljite povpraševanje (nakoncuvasi@gmail.com) ali pokličite 041/340-589
pripravljamo pristne jedi prleške pokrajine, po receptih iz časov naših babic in dedkov!
za vas lahko poskrbimo za ves dan, ali določen del dneva - menu lahko izberete tudi sami - katalog jedi
na primer:
- pred izletom ponudimo južino - kos kvasenice in aperitiv
- med izletom pripravimo bograč ali drugo jed na žlico
- ob koncu izleta pa bogato prleško kosilo ali večerjo
- po želji organiziramo tudi muzikanta
odličen zaokrožen jedilnik kombiniranih okusov, v katerem izstopa česnova juha s kruhovimi kockami, piščanec z grozdjem in krompirjeva rolada ter jabolčni zavitek... oglej si jedilnik
dodatno za:
- pomagamo pri organizaciji izleta ter ga po želji tudi vodimo (licenca turističnega vodnika po Pomurju)
- ponudimo programe kot npr. Spust po Muri (celodnevni izlet različnih doživetij)
- predstavimo turistične znamenitosti Prlekije in Prekmurja
Galerija Murska Sobota, Spomenik zmage, Hotel Zvezda, Pomurski muzej, Evangeličanska cerkev, cerkev sv.Nikolaja, gledališče Park, romsko naselje Pušča, grad Rakičan, Letališče M.Sobota, Paviljon Expano
opis izletaponudbo dopolnimo:
- pripravimo vam degustacijo naših vin - kot sommelier-ljubitelj
- ali organiziramo degustacijo z vinsko kraljico Slovenije 2015
- ponudimo naša vina v nakup po vinogradniški ceni za domov
vina in pijače: Stekleničeno belo mešano   Renski rizling   Modra Frankinja   Rumeni muškat   Zeleni silvanec   Zara cuvee   Vino belo mešano   Vino rdeče  
SOMMELIER-LJUBITELJ in LICENCA za turistično vodnico Pomurja
-------
posebaj bogat jedilnik, kjer gostom na začetku ponudimo šampanjec in obložene kruhke... oglej si jedilnik
Pripravljate organizacijo za BIRMO, OBHAJILO, OBLETNICO, ABRAHAMA, ZLATO POROKO ali kak drug SLAVNOSTNI DOGODEK - svojim gostom ponudite domače jedi prleških ali prekmurskih okusov, prostor pa dekorirajte po svojih željah ali vam ga slavnostno dekoriramo mi, pripravimo pa še posebaj slavnostne pogrinjke ..
Zaupajte nam, tako kot nam je v tem obdobju od leta 2006 naprej zaupala že marsikatera slavnostna družba, potrudili se bomo, da boste zadovoljni !
Menu si lahko izberete tudi sami - katalog jedi
prosimo, da se predhodno naročite za termin
pošljite povpraševanje (nakoncuvasi@gmail.com) ali pokličite 041/340-589
sprejem
- goste sprejmemo slavnostno z aperitivi, s šampanjcem,..
- v času zbiranja vaše družbe jim ponudimo lahke prigrizke
slavnostna pogostitev
- je lahko sestavljena iz večih hodov
- najprej ponudimo tople predjedi
- sledi lahko več vrst juh
- nadaljujemo mogoče z malo klasike - govedina in smetanov hren
...med posameznimi hodi jedi naredimo časovne zamike, da imate čas poklepetati, se fotografirati, izmenjati zanimivosti iz življenja oz. samega dogodka>
- sledi glavni del kosila, sestavljen iz različnih vrst mesa in bogatih prilog
- strežemo naša vina, tako bela kot vino modre frankinje
- sledi del s sladicami ali poobedki
- tukaj lahko postrežemo tudi z vašimi tortami ali pecivi
- ob koncu priporočimo domač degistiv ali kavico
pa da ne pozabimo
- organiziramo vam tudi muzikanta, harmonikarja ali recimo one-man-band