je Sandra Vučko iz Izletniške kmetije NA KONCU VASI kot Vinska kraljica Slovenije 2015, povedala, da je študentka prava, ki izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo. Zato zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja ter žlahtno kapljico, ki je plod njihovega dela. Poudarila je pomen povezovanja vina in kulinarike.
Miklavž, angeli in parklji
(2011-2013) Vinska kraljica Martina XVIv predhodnem obdobju je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub vinskih kraljic Martina, v družbi članov Evropskega reda vitezov vina, za Ljutomersko vinorodno območje okronalo vinsko kraljico, Martino XVI - Sandro Vučko s Cvena pri Ljutomeru.
Svoje veščine je pridobila z delom v domačem kmečkem turizmu Na koncu vasi. Dobrodošle so tudi izkušnje, ki jih je pridobila kot Ljutomerska vinska kraljica Martina XVI.
pridobljena znanja ji koristijo pri vodenju
Enoteke Ljutomer - Sandra Vučko
- Enoteka Ljutomer
V osrčju Prlekije in njegovem samem centru so svoj dom v Enoteki Ljutomer našla vrhunska vina 25 prleških vinarjev z več kot 80 vzorci različnih vin. Roko so si podale preteklost, znanje in visoka kakovost, saj vas Enoteka popelje skozi muzejsko zbirko, vinsko knjižnico ter vinoteko.
Institucija Vinska kraljica Slovenije skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina…
Vinsko kraljico Slovenije vsako leto izbere posebna komisija na osnovi javnega natečaja. Za ta laskavi naziv se lahko potegujejo dekleta, ki dokažejo dobro splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva v Sloveniji ter znanje pri ponujanju in postrežbi vina. Znati morajo suvereno javno nastopati v slovenskem in v enem od svetovnih tujih jezikov…
Primer Jedilnika
jedilnik: SlavnostniMenu4
Šampanjec z jagodami / Obloženi kruhki / Goveja juha / Jabolčna juha / Trtni zvitki / Ocvrti skutni piščančji zrezek / Zrezki s suhimi slivami / Gratinirana cvetača / Zdrobovi hrustavci / Zapečena ajdova kaša / Sezonska solata / Zeljna solata / Čokoladna rezinaposebaj bogat jedilnik, kjer gostom na začetku ponudimo šampanjec in obložene kruhke... oglej si jedilnik